⚠️DÜNYAYI TEHDİT EDEN MANTAR ; CANDİDA (kandida) ⚠️
İLETİŞİM 0538 971 1155
📌📌 ÖN NOT; Araştırma konusunu alıntı yaparken yada kopyalarken konunun sonunda ki ismi soyismi SİLMEYİN!📌📌
☑️CANDİDA MANTARININ ÇOĞALDIĞINI GÖSTEREN BELİRTİLER
✔️1 - Kadınlarda genital bölgede kaşıntı ve akıntılar, sık mesane enfeksiyonu, erkeklerde prostatit
✔️2 - Giderek artan nefes darlığı, astım nöbetleri (mantarın akciğere bulaştığının göstergesidir)
✔️3 - Bağışıklık sisteminde zayıflama, buna bağlı enfeksiyon artışı
✔️4 - Sürekli tekrarlayan düzensiz burun tıkanıklığı, alerjik rinit
✔️5 - Mide asidinin azalmasına bağlı oluşan hazımsızlık
✔️6 - Mantara bağlı mikotoksin zehirlenmesiyle migren, panik atak davranışlar ve sinirlilik hali
✔️7 - Sık tekrarlayan ve değişen kabızlık veya ishal durumu
✔️8 - Genel enerji düşüklüğüne bağlı cinsel istekte azalma
✔️9 - Akne, sivilce artışı, saç dökülmesi ve saçlarda yağlanma
✔️10 - Ayak-el tırnaklarında ve kasıkta mantarın varlığı
✔️11 - Depresif bir hal ve uyuşukluk, konsantre olamama, unutkanlık
✔️12 - Sindirim sorunları ve sık gaz oluşumu
✔️13 - Mantarın bağırsaktaki şekeri tüketmesiyle artan şeker isteği buna bağlı karbonhidrat veya mayalanmış gıdalara aşırı istek duyma
✔️14 - Karındaki gazın diyafram kasını akciğerlere iterek baskı sonucu oluşan nefes darlığı
✔️15 - Dilde ve dişte yapışkan beyaz tabakalar
✔️16 - Alkol kullanılmadığı halde ağızda alkol kokusu
✔️17 - Alerjik astım, egzema, polen alerjileri ve yoğun kaşıntılar
✔️18 - Eklem ve kas ağrıları fibromiyalji (yumuşak doku romatizması)
✔️19 - Kalpte sıkışma hissi
✔️20 - Mantarın pankreas ve safra karaciğer enzimlerini azaltmasıyla birlikte sindirimin eksik olmasına bağlı olarak gaitada yağlanma, ağır koku ve sindirilmemiş yapılar.
☑️CANDİDA MANTARININ OLUŞUMUNA ZEMİN HAZIRLAYAN ETKENLER;
⭕1- Güçlü bir antibiyotik veya kortizon kullanmış olmak
⭕2- Katkı maddeli ve işlenmiş hazır gıdaların kullanılması, fast food
⭕3- Uzun dönemli anti asit ilaç kullanımı
⭕4- Whey protein gibi hazır sporcu içecekleri kullanımı
⭕5- Doğum kontrol hapları, erkeklerde steroid kullanımı
⭕6- Hepatit ve AIDS gibi hastalıkların varlığı
⭕7- Tip 1 ve Tip 2 diyabet hastası olmak
⭕8- Bağışıklık sistemi zayıflıkları (Aids, Ms gibi)
⭕9- Uzun yıllar klorlu su içilmesi
⭕10- Ağır metallere bağlı bağışıklık sistemi yetersizliği (örneğin civalı amalgam diş dolguları)
⭕11- Yoğun et tüketimine bağlı parazit aktivitesiyle gelişen mantar
⭕12- Uyuşturucu kullanımıyla gelişen sindirim bozukluğuna bağlı mantar gelişimi
⭕13 -Yoğun küf barındıran ortamlar da yaşamış olmak. Eski kitaplar, eski yatak ve eski halı ve mobilyalar yoğun küf barındırır ve bağırsak florasını bozabilir. Özellikle bazı astım türlerinim oluşmasının en büyük sebebi kapalı ve küflü ortamlarda yaşamaktır.
⭕14- KİMYASAL TEMİZLİK ÜRÜNLERİNE maruz kalmayla oluşan bağışıklık sistemi sorunları (örn; çamaşır suyu, sıvı sabunlar, bulaşık kremleri vs)
⭕15- Sezaryen doğuma bağlı bebeklik çağından itibaren bağırsak florasının sağlıksız olması
⭕16-Yoğun stres (Stresin yoğunluğu hücre içi iyon kanallarının işleyişini bozarak her türlü kronik hastalığa yol açabilir)
⭕17- B 12 eksikliğine bağlı sindirim bozukluğu tek başına candida hastalığına yol açabilmektedir.(SPRİLUNA)
⁉️Nasıl oluyor da CANDIDA kronik sindirim sistemi hastalıklarına yol açabiliyor ?
➰Çok detaylı bir konu olmakla birlikte özetlersek mantar; ince bağırsaktaki un, karbonhidrat ve şekeri etil ve metil alkol gibi çok zehirli kimyasallara dönüştürür.
Kana karışan bu kimyasallarla organizma içten içe zehirlenmeye başlar ve zamanla durum daha da ağırlaşır.
Mantar çoğaldıkça doğal faydalı bakterileri kolonisinin azalmasıyla besinler uygun şekilde yeteri kadar sindirilemez.
Sindirimdeki bozukluk bedenin esansiyel mineral ve vitaminlerden faydalanmasını engellemektedir.
Mantarın şekeri kullanmasıyla ortaya çıkan toksik yapılar endokrin hormon sistemini bozarak ✳️astıma, ✳️burun tıkanıklıklarına, ✳️mide ve safra salgılarının zayıflamasına, ✳️sindirim güçlüğüne, ✳️bağışıklık sistemi hastalıklarına ve ✳️alerjiye yol açar.
Mantarın ürettiği toksik maddeler beyin fonksiyonlarını bozarak ✳️sersemlik, ✳️baş dönmesi, ✳️unutkanlık, ✳️depresyon, ✳️uyku bozuklukları gibi farklı şikayetlere yol açabilmektedir.
Candida Mantarı tarafından salgılanan gliotoksin hormonu vücudun ☑️bağışıklık sistemini bozarak zamanla kısır bir döngüye yol açar.
Bu durum da mantar enfeksiyonu kronik bir hal alarak tüm bedene yayılır.
Candidanın salgıladığı Asetaldehid maddesi ✳️kırmızı kan hücrelerin işlevini bozarak dokulara oksijen taşınmasını azaltır bu durumda beyinde ve özellikle dalakta problemler oluşur.
➡️Candida mantarı, bir çeşit maya mantarıdır ve bütün sağlıklı insanlarda belirli miktarda bulunmaktadır. İnsanların çoğunluğu candida mantarı ile bir enfeksiyon yüzünden karşılaşsa da, bu maya, sindirimde ve besin değerlerinin emiliminde önemli bir rol oynamaktadır.
🥛Candida Mantarı için Evde Test🥛
🔸Sabah uyandığınızda, hiç bir şey yemeden önce ağzınızda bir miktar tükürük biriktirin ve bir bardağa tükürün. Ardından bardağa biraz su ekleyin.
🔸Bardakta olacak değişimleri gözlemleyebilmek için 30 dakika kadar bekleyin.
🔸Tükürüğünüzden bardağın dibine doğru çöken ip şeklinde şeylere rastlarsanız, bardaktaki su bulutlu bir görüntü alıyorsa veya bütün tükürüğünüz dibe çöküyorsa, bu; candida mantarı seviyenizle ilgili problemler yaşıyor olabileceğiniz anlamına gelebilmektedir.
Eğer tükürüğünüz üstte kalıyor ve suyun yüzeyinde yüzüyorsa, maya seviyeniz dengede demektir.
🔴Maya Seviyesini Doğal Yollarla Nasıl Düşürürüz?
🌱CANDİDA VE ERSAĞ🌱
💠 PROBİYOTİK (1AY)
💠 SIVI PROPOLİS
💠 HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
💠 ZENCEFİL& ZERDEÇAL ( 3 AY)
💠 ENGİNAR ( 3 AY )
(GIDA TAKVİYELERİ İLAÇ DEĞİLDİR)
🔷İşlenmiş karbonhidrat ve şeker tüketiminden uzak durun
işlenmiş karbonhidrat ve şeker
Bu besinler candidanın büyümesini daha da kötü bir hale getirir ve vücutta yayılmasına sebep olur. En iyisi semptomlarınız düzelene kadar bu besinleri minimumda tutmaktır.
🔷Mantar karşıtı yiyeceklerin tüketimini arttırın
Yüksek seviyedeki candida mantarı ile savaşmanın en iyi seçeneklerinden birisi doğal antibiyotik besinlerdir. Bu gibi besinlerin tüketiminde medikal ilaçlar gibi yan etkiler yaşama ihtimaliniz de yoktur. Önerilen bazı yiyecekler şunlardır:
🔺Sarımsak ve soğan
🔺Hindistan cevizi yağı
🔺Elma sirkesi
🔺Papatya
🔺Lavanta
🔺Zencefil
🔺Limon
🔺Kırmızı biber
🔺Probiyotik destekler alın
Probiyotikler maya dengesizliğinin etkilerini azaltan iyi bakterilere sahiptirler. Şu probiyotikleri tüketebilirsiniz:
Sade probiyotik yoğurt
Fermente edilmiş yiyecekler
Kapsül, tablet veya toz formundaki probiyotik destekleyici maddeler
🔺Stres seviyenizi azaltın
Yüksek seviyede stres yaşıyor olmak, kan şekeri seviyenizde negatif bir etki yaratabilir. Bu da direkt olarak vücuttaki maya üremesinin artmasını desteklemektedir.
Eğer candida testiniz pozitif çıkarsa, yüksek seviye stresten muzdarip olabileceğinizi değerlendirmelisiniz ve stresinizi azaltmak için çözüm aramaya başlamalısınız.
🔺Vücudunuzun doğal detoksunu destekleyin
salatalık suyu
Düzenli olarak vücudunuzu temizlemek zamanla vücudunuzda birikebilecek mayayı azaltmak için önemli bir yöntemdir. Fazla miktarda mayadan kurtulmak için aşağıdaki besinleri içeren bir detoks planı uygulamalısınız:
Kişniş
Maydanoz
Yapraklı yeşil sebzeler
Pancar
Kara hindiba
Su yosunları
Enginar
Zerdeçal
Elma
Araştıran, Hazırlayan Özlem Ayral
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder