Ersağ Hakkında

Fotoğrafım
Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu... Muhtelif sektörlerde yönetici konumunda görev aldı... 2001 senesinden beri muhtelif radyolarda,radyo programları hazırladı ve sundu... Dört şiir albümü internet üzerinden dinleyicileriyle buluştu Kendini bildi bileli yazıyor,çiziyor ve seslendiriyor ve Kayıp Günlerin Düşü isimli kitabın yazarı. İkinci kitabın yazımı devam ediyor ve 2014 senesinden bu yana Ersağ Sağlıklı ürünleri insanlara anlatıyor.

29 Nisan 2018 Pazar

PARFÜME DAİR VE ERSAĞ PARFÜMLERİ

İLETİŞİM 0538 971 1155


🎏🎑🎊PARFÜME DAİR MERAK ETTİKLERİMİZ VE ERSAĞ PARFÜMLERİNİN TERCİH İHTİMALLERİ

📌📌ÖN NOT; Araştırma konusunu alıntı yaparken kopyalarken konunun sonunda ki araştıran hazırlayan ismi soyismi SİLMEYİN!📌📌

Parfüm yüzyıllardır insanların tercih ettiği hoş kokulara verilen isim. Bu hoş kokuları, kimi daha güzel kokmak için, kimi rahatsız edici vücut kokusunu engellemek için, kimi kendini daha iyi hissetmek için kullanır. Daha bir çok nedenden tercih edilen parfümlerde bir çok insanın takıldığı konu; "hangi parfüm?" sorusudur. Bu soruda karşı tarafa olarak cevap vermek çoğu zaman çok zordur. Kişisel deneyimle "evet bu benim kokum" denilebilecek bir konu da, hele hele uzaktan parfüm önermek oldukça zordur.

Bu araştırma konumuz üzerine yaklaşık iki aydır çalışıyorum. Elbette bir çok kaynağa müracaat ettim, bir çok yazı okudum konuya dair ancak bu paylaşımın bir farkı var. Hem de bu güne kadar parfüme dair yazılan çizilen pek çok yazıdan ayrılan bir fark.. Ersağ Isparta Büro müşteri temsilcimiz Cemile Çoğal'ın tespitleri doğrultusunda hazırlanmış olması bir çok Ersağ Kullanıcısına ışık olacak diye düşünüyorum. Ersağ parfümlerini tek tek ele aldık ve kimler hangi tercihi yapabilir sorusuna cevap olabilecek bir yazı hazırladık. Ayrıca fotoğraf çekimi için oldukça uğraştık. Fotoğraf çekimlerinde de yardımcı olan Sevgili Cemile'ye teşekkür ediyorum.
Ancak hemen belirtmem gereken bir konu var ki; konumuz parfüm... Dolayısıyla yüzde yüz böyledir diyemeyeceğimiz bir konudur bu. Yani en güzeli parfüm isteyen kişilerin denemesini sağlamak. Bu konuda da unutulmaması gereken karşımızda ki denemek istediğin de bile bizim konuya dair bilgi sahibi olmamız çok önemli.

Parfümle ilgili bu yazıda;
"Parfüm kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Parfümler içinde ki alkol nedir?
Parfümlerde "nota-notalar" nedir?
Ersağ Parfümlerini seçerken
Yaş,
Ten Rengi,
Kişinin Karakterine göre tercih edilen parfümler nelerdir? "
Sorularına cevap olmasına özen gösterdik.

✳️PARFÜM KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER;✳️

Temiz tene uygulayın
Parfümün güzel kokması için kullanılan bölgenin temiz olması gerekiyor. Etkileyici ve güzel bir kokunun ilk şartı temiz bir ten. Özellikle banyodan sonra sürülen parfüm çok daha kalıcı oluyor. Çünkü ciltteki gözenekler banyodan sonra açılıyor ve kokuyu daha iyi emiyor. Ayrıca banyo esnasında parfümün yan ürünlerini kullanmak, kokunun kalıcılığını arttırmaya yardımcı oluyor.

Güzel kokmak için parfümü doğru yere sıkın
Parfümün kalıcılığını arttırmak ve uzun süre güzel kokmak için bedeninizdeki doğru yerleri tespit etmek gerekiyor. Nabzın attığı yerler parfümün kalıcılığını ve güzel kokuyu destekleyen en iyi yerlerdir. Bilekler, boyun, göğüs arası, kulak arkası ve diz araları daha sıcak ve nemli bölgeler olduğu için parfüm bu bölgelerde kullanılmalı. Buralara sıkılan parfümler daha iyi yayılarak uzun süren kalıcılık sağlanıyor.

Doğru parfüm seçerken cilt tipinize dikkat edin
Doğru parfüm seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör de cilt tipi. Cilt tipi parfümün kalıcılığını etkiliyor. Cilt tipinizi belirledikten sonra işiniz daha kolay bir hale geliyor. Parfümü daha uzun süre saklayan yağlı cilt tipine sahip olanlar bu konuda oldukça şanslılar. Ancak kuru bir cilt yapısına sahip olanlar için durum birazcık farklı. Uzmanlar, kuru ciltte parfümün kalıcı olmadığını ifade ediyor. Bu yüzden kuru cilde sahip olanların parfümü biraz daha fazla sürmelerini öneriyor.

Her beğendiğiniz koku size yakışmaz
Doğru parfüm seçimi yaparken en önemli kokuyu beğenmeniz değil bedeninizde nasıl koktuğudur. Modada olduğu gibi parfümde de en güzel parfüm kendine yakışanı bulmaktan geçiyor. Uzmanlar, beğendiğiniz bir parfümü denemeden karar vermemenizi öneriyor. Parfümler kokularını, cilt kokusuyla birleşerek gösterirler. Bu yüzden kendi teninizde denemeden parfüm seçmek kimi zaman hayal kırıklığı yaratabiliyor.

Üçten daha fazla koku denemeyin
Kendi parfümünüze karar verirken öncelikle bileğinizi iç tarafına bir parça sıkın ve üstünden 10 dakika geçmesini bekleyin. Bu sürede alkol buharlaşır ve vücudun kimyasıyla uyumu tamamlanarak gerçek etkisi ortaya çıkıyor. Bu yöntemle en fazla 3 kokuya bakın. Daha fazlası koku duyunuzun geçici süreyle etkisizleşmesine sebep olur. Kokuları birbirine karıştırmak istemiyorsanız kokular arasında kahve koklayın. Kahve kokusu parfüm kokularını nötrleyerek koku alma duyularınızın açılmasına sağlar.

Parfümlerinizi KARANLIK VE SERİN YERDE saklayın
Parfümlerin saklanma koşulları ömürlerini uzatıyor. Parfümleri karanlık, kapalı ve serin ortamlarda saklamak en iyisi yöntem. Kapağı kapalı olarak dolapta saklanan parfümlerin ömrü uzuyor.

Bileklerinizi ovuşturmayın
Parfüm sıktıktan sokra bilekleri ovuşturmak, yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Sürtmenin etkisiyle ısınan ten sonucu ortaya çıkan enzimler parfümün kokusunu değiştirir. Bu nedenle bileklerinizi ovuşturmamaya dikkat edin.

Küçük boy tercih edin
Parfümler, uzun süre bekledikten sonra zararlı ve alerjik madde içeren bakteriler üretmeye başlar. Ayrıca dayanıklılığı da günden güne azalacak olan parfümlerin ömrünün 3 ay olduğu bilinmektedir. Bu durumda küçük şişeli parfümler tercih etmek en doğru seçenek olacaktır.

EDT Yerine EDP Tercih Edin Parfüm markalarının sonunda genelde EDP ya EDT şeklinde uzantılar bulunur. Birçok kullanıcı bunların tam olarak ne anlama geldiğini bilmeyebilir. EDP yani (Eau De Parfum) daha kalıcı etkisi bulunmaktadır. EDT (Eau De Toilette) diğerine göre kalıcılık süresi daha azdır. Bunun nedeni EDP’de parfüm esans oranı daha yüksek seviyededir. EDT’de %8 olan oran EDP’de %15-20 düzeyinde olabilmektedir. Bu nedenle dikkat etmeniz iyi olur.

✴️Parfüme Alerjinizi Var Mı? Nasıl Anlarsınız?✴️
Belirli bir parfüme alerjiniz olup olmadığını denemek için bir damlasını bileğinize sürün. Bir saat içinde şiddetli
kaşıntı, kızarma ya da başka bir belirti olmazsa alerjiniz yok demektir.

Parfümü Saçlarınıza Sıkmayı Deneniz mi? Belki de birçoğunuzun ilk defa duyduğu bu uygulama profesyonel anlamda en fazla kalıcılığı sağlayacaktır. İsterseniz saçınıza isterseniz saçınızı taramak için kullandığınız fırça tarağa sıkarak saçınızı bu şekilde tarayabilirsiniz.

✳️PARFÜMLERDE Kİ ALKOL TARTIŞMASI✳️
Peygamber Efendimiz (asm) buyuruyor ki:
"Çoğu sarhoş eden şeyin azı da haramdır." (Nesai, Eşribe, 25 )
Keza Peygamber Efendimiz (asm) buyuruyor:
"Her sarhoş edici şey haramdır. Bir küp içildiği takdirde sarhoşluk veren bir şeyin tek avucu da, tek yudumu da haramdır." (1)
Alkolün tabiatta var olduğu bilinen bir gerçektir. Yediğimiz kimi meyve ve yiyeceklerde bize zarar vermeyecek oranlarda etil alkol (ethanol) vardır. Nitekim Peygamber Efendimiz (asm):
"Üzümden içki yapılır, hurmadan içki yapılır, baldan içki yapılır, buğdaydan içki yapılır, arpadan içki yapılır. Ben sizi bütün sarhoş edicilerden yasaklıyorum." [Ebû Dâvud, Eşribe 4, (3676); Tirmizî, Eşribe 8, (1873)]
buyurmakla, bu meyve ve yiyeceklerde fıtrî olarak bulunan alkol oranlarına işaret ettikten sonra, bu alkol oranlarını özel işlemlerden geçirip mayalandırmak sûretiyle fazlalaştırarak sarhoş edici bir düzeye getirip bunu içmeyi yasakladığını bildiriyor. Dikkat edelim: haram kılınan, alkolü arttırılmış içecektir, sarhoşluk veren içkidir.
Bu açıdan etil alkolün de çeşitleri vardır. Belli bir mayalama süresini aşmayan alkoller caizdir. Ancak mayalaşma oluşmuş alkoller caiz değildir. Örneğin kefir gibi helal bir yiyecek az bir süre bekletilirse caizdir. Ancak belli bir müddet mayalanması için beklenirse caiz olmaz.
(1) bk. Buhârî, Eşribe 4, Vudû 71; Müslim, Eşribe 67-68, (2001); Muvatta, Eşribe 9, (2, 845); Ebû Dâvud, Eşribe 5, (3682, 3687); Tirmizî, Eşribe 2, 3, (1864, 1867); Nesâî, Eşribe 23, (8, (298)

✳️ERSAĞ PARFÜMLERİNDE TERCİH EDERKEN SİZE YOL GÖSTEREBİLECEK İPUÇLARI;✳️

"EDT Yerine EDP Tercih Edin Parfüm markalarının sonunda genelde EDP ya EDT şeklinde uzantılar bulunur. Birçok kullanıcı bunların tam olarak ne anlama geldiğini bilmeyebilir. EDP yani (Eau De Parfum) daha kalıcı etkisi bulunmaktadır. EDT (Eau De Toilette) diğerine göre kalıcılık süresi daha azdır. Bunun nedeni EDP’de parfüm esans oranı daha yüksek seviyededir. EDT’de %8 olan oran EDP’de %15-20 düzeyinde olabilmektedir. Bu nedenle dikkat etmeniz iyi olur."
🔴ERSAĞ PARFÜMLERİNDE EDP UZANTISI VARDIR

 İletişim 0538 971 1155

➡️ Aşağıdaki tespitler kişilerin tercihlerine ve beğenilerine göre bilgi olarak toparlanmıştır. Yüzde yüz böyledir diye düşünülmemesi gerekmektedir.

☑️TEN RENGİNE GÖRE;

💠KADINLARDA

🔵ESMER TENLİ GENÇLER;
🔸Esila
🔸Ahenk
🔸Frezya
🔵KUMRAL VE BEYAZ TENLİ GENÇLER
🔸Lilyum
🔸Esila ( 20 Yaş Altı tercih ediyor)
🔸Lavinya
🔸Krizantem
🔵ESMER TENLİ ORTA YAŞ VE ÜZERİ;
🔸Reyya
🔸Gardenya
🔸Krizantem
🔸Amira
🔵KUMRAL VE BEYAZ TENLİ ORTA YAŞ VE ÜZERİ;
🔸Lilyum
🔸Frezya
🔸Açelya

💠ERKEKLERDE

🔵ESMER TENLİ GENÇLER
🔸Poyraz
🔸Ayaz
🔸Rüzgar
🔵KUMRAL VE BEYAZ TENLİ GENÇLER
🔸Lodos
🔸BKR
🔸Rüzgar
🔵ESMER TENLİ ORTA YAŞ VE ÜZERİ
🔸Poyraz
🔸Kuzey
🔸Ayaz
🔸Bora
🔸Amir
🔸Okyanus ( 50 yaş üzeri)
🔵KUMRAL VE BEYAZ TENLİ ORTA YAŞ VE ÜZERİ
🔸Rüzgar
🔸Bkr
🔸Poyraz

☑️ERSAĞ PARFÜMLERİNDE KOKULARIN HAFİFLİK AĞIRLIK DEĞERLERİ;

💠KADINLAR;

🔻HAFİF -ORTA -AĞIR(FANTAZİ KOKULAR)

🔵HAFİF KOKULAR
1️⃣ (en hafif) Lilyum
2️⃣ Krizantem
3️⃣ Açelya
4️⃣ Lavinya
🔵ORTA
1️⃣Frezya
🔵AĞIR (FANTAZİ KOKULAR)
1️⃣ ( en ağır) Reyya
2️⃣ Gardenya
3️⃣ Esila
4️⃣ Amira
5️⃣ Ahenk ( Şekerimsi)

💠ERKEKLER;

🔻HAFİF- ORTA - AĞIR (FANTAZİ) KOKULAR

🔵HAFİF KOKULAR
1️⃣Lodos
🔵ORTA
1️⃣Rüzgar
2️⃣Poyraz
3️⃣BKR
4️⃣Bora
5️⃣Amir
🔵AĞIR (FANTAZİ) KOKULAR
1️⃣Kuzey
2️⃣Ayaz
3️⃣Okyanus

✳️PARFÜM NOTALARI NEDİR?✳️

Parfümde nota denildiği zaman kastedilen şey parfüm kokusunun açılma kademeleridir. Parfümün kullanıldığı andan itibaren, farklı zamanlarda farklı kokuların açığa çıkmasının sebebi bu notalardır.

Üst, orta ve baz. Üst notalar, parfüm uygulandığı an duyulan koku olup etkisi ancak birkaç dakika sürer. Orta noktalar, keskin üst noktalar yok olduğunda ortaya çıkar ve etkisi birkaç saat sürer. Baz notalar, kokuya zenginlik ve derinlik katmakta ve genellikle parfüm uygulandıktan en az yarım saat sonra, orta nota kaybolmaya yakınken duyulmaya başlar. Baz notların etkisi gün boyu sürer.

☑️ÜST NOTA☑️
Üst nota, parfümün sıkıldığı an duyulan ilk kokudur ve en uçucu esanslardan oluştuğu için etkisi ancak birkaç dakika sürer. Tüketicinin deneme aşamasında aldığı koku olması nedeniyle, parfüm pazarlaması ve satışı açısından en çok önem verilen, ancak kullanım sırasında en az etkisi olan kokulardır. Bu nedenle parfüm alırken hemen ilk başta duyulan kokuya göre yorum yapmamak gerekir. Üst notalara “tepe noktası” da denmektedir. Turunçgil ve zencefil kokuları keskin ve çabuk buharlaşmaları nedeniyle üst nota bileşenlerinde sıkça kullanılır.
☑️ORTA NOTA☑️
Orta nota, keskin üst notalar yok olduğunda ortaya çıkar ve etkisi birkaç saat sürer. Parfümün karakteri, onu farklı ve beğenilir kılan bölüm aslında bu katmanın içindedir. Orta notaya önemini belirtmek açısından “kalp notası” da denmekte olup, en belirgin halini kokunun cilde (tene) yerleşmesi ile belli eder. Eğer bir parfüm satın alacaksak biraz sabredip orta notadaki kokuların açığa çıkmasını beklemek daha doğru olacaktır. Genellikle parfümlerin orta notalarında daha geç havaya karışan, çiçeksi ve aromatik kokular bulunur.
☑️ALT NOTA☑️
Kokuya zenginlik ve derinlik katmakta ve genellikle parfüm uygulandıktan en az yarım saat sonra, orta nota kaybolmaya yakınken duyulmaya başlayan notadır. Alt notanın kokuları yoğunluk olarak daha baskındır. Bu kısım parfümün gerçek kişiliğinin, kalıcılığının ve başarısının ifadesidir. Alt notaların etkisi parfümün kalıcılığıyla orantılı olup, gün boyu sürebilir. Alt notaya “baz nota” veya “dip nota” da denilmektedir.

☑️ERSAĞ PARFÜMLERİNDE KARAKTER VE YAŞAM ŞEKLİNE GÖRE TERCİH İHTİMALLERİ☑️

🔸NOT; Aşağıdaki tespitler kişilerin tercihlerine ve beğenilerine göre bilgi olarak toparlanmıştır. Yüzde yüz böyledir diye düşünülmemesi gerekmektedir.

💠KADIN💠

🔷AÇELYA ; Her yaş grubunun, her ten renginin ALKOLSÜZ üretildiği için kullanabileceği şekilde içeriği ayarlanmıştır.
Ana (Üst) Notalar; Portakal, Ahududu, Neroli(narenciye)
Orta Notalar Yasemin, Portakal, Gardenya
Son (Baz) Notalar; Bal Kokuları

🔷REYYA; Kendini kokusuyla hissettirmeye çalışan, süse meraklı, benim bildiğim doğru diyen, sonradan yakaladığı güzellikleri seven kadınların tercih ettiği koku olarak gözlemlendi
Ana (Üst) Notaları; Gül, Japon Elma, Yeşil Yapraklar
Orta Notaları Lotus, Siyah Orkide, Kırmızı Ağaçlar
Son (Baz) Notaları; Siyah Menekşe ve Kehribar

🔷FREZYA; Kendine güvenen, başarılı işlere imza atmış, hırslı değil ancak çalışkan kadınların tercih ettiği koku olarak gõzlemlendi. Bu bölümde ki kadınlar İş kolik değildir. )
Ana (Üst) Notaları; Galbanum(taze,baharatlı ), Bergamut,
Orta Notaları Gül, Portakal Çiçeği
Son (Baz) Notaları; Amber (sıcak, tatlı ve dikkat çekicidir), Sandal Ağacı(odunsu)

🔷GARDENYA; Yönetmeyi seven, prensipli, yönetici, dominant kadınlar genelde tercih etmektedirler.
Ana (Üst) Notaları; Bitki Buketi
Orta Notaları Nane, Kakule(Egzotik, yakıcı ve kuvvetli baharat grubundan), Portakal Çiçeği
Son (Baz) Notaları; Vanilya ve Tonka Fasulyesi(Parfüme oryantal bir hava verir.)

🔷LAVİNYA; Duygusal, romantik, hayatının her alanında baş rolde aşk olan kadınların tercih ettiği koku olduğu gözlenmiştir.
Ana (Üst) Notaları; Yasemin, Havuç, Baharatlı Kişniş Otu
Orta Notaları Kakule, Şeftali
Son (Baz) Notaları; Odunsu-Misk(Yoğun, kuvvetli ve egzotik), Vanilya

🔷KRİZANTEM; Sakin kendi halinde, yaşadıklarını içinde saklayan, hayata dair yüksek beklentisi olmayan, akışında yaşayan, dertlerini içinde yaşayan kadınlar tercih etmektedir.
Ana (Üst) Notaları; Mandalina Yaban Mersini
Orta Notaları; Liça
Son (Baz) Notaları; Misk, Vanilya, Amber

🔷LİLYUM; Kendinden emin olduğunu her haliyle belli eden, seyahat etmeyi, gezmeyi çok seven, sosyal ve son derece aktif kadınların tercih ettiği koku olarak değerlendirmeye alınmıştır.
Ana (Üst) Notaları; Aromatik meyve kokuları
Orta Notaları; Mandalina, Portakal, Pembe Greyfurt, Yasemin, Gül
Son (Baz) Notaları; Sandal Ağacı, Sedir Ağacı, Misk

🔷AHENK; Uçuk kaçık, her ortama uyum sağlayan, eğlenmeyi, gezmeyi, seyahat etmeyi seven, insanlarla çabuk kaynaşan, anlaşan kadınların tercih ettiği koku olarak değerlendirildi.
Ana (Üst) Notaları; Ahududu
Orta Notaları; Şakayık çiçeği
Son (Baz) Notaları; Misk ve odunsu koku

🔷ESİLA ; Kokuya aşık, güzel koksun iz bıraksın yeter diye düşünen, buram buram koksun diyen kadınların tercih ettiği bir koku olarak gõzlemlendi.
Ana (Üst) Notaları; Taze Vanilya, Yeşil Mandalina
Orta Notaları; Su Yasemini, Zambak
Son (Baz) Notaları; Sandal Ağacı, Kaşmir, Ambergris (Koku profili hafif tuzlu, sıcak bir ten-vücut kokusu gibidir.)

🔷AMİRA; Davete giderken, özel bir yere giderken, bir toplantıya, bir seminere giderken tercih edilen bir koku olabilir.
Ana (Üst) Notaları; Siyah frenküzümü, Portakal ve Pembe Greyfurt
Orta Notaları; Taze Kavun ve Kayısı Çiçeği,
Son (Baz) Notaları; Sandal Ağacı ve Beyaz misk

💠ERKEK💠

🔶BORA; Her yaş grubunun, her ten renginin ALKOLSÜZ üretildiği için kullanabileceği şekilde içeriği ayarlanmıştır.
Ana (Üst) Notaları; Sedir, Misk, Amber
Orta Notaları; Zencefil
Son (Baz) Notaları; Portakal, Mandalina, Greyfurt, Bergamot

🔶POYRAZ; Öğrenci, öğretmen, iş yoğunluğu, koşturusu yoğun bakımlı bayların tercih ettiği koku olarak gõzlemlendi. Kendinden emin iş hayatında çok büyük işler yapan değil de yine de kendi halinde başarılı olan bayların kokusu diyebiliriz.
Ana (Üst) Notaları; Limon, Portakal, Mandalina
Orta Notaları; Deniz Kokusu, Gül, Menekşe, Muhabbet Çiçeği
Son (Baz) Notaları; Sedir Ağacı, Yosun

🔶RÜZGAR; Erkeksi erkeksi kokmak isteyen, masaya yumruğunu vurup olaylarda hakimiyet kurmak isteyen, ben buradayım mesajını vermek isteyen bayların tercih ettiği koku olarak gõzlemlendi.
Ana (Üst) Notaları; Yeşil Elma, Lavanta, Greyfurt
Orta Notaları; Karanfil, Adaçayı, Itır Yaprakları
Son (Baz) Notaları; Çam Yaprakları, Yosun

🔶LODOS; Naif, yumuşak başlı, halim selim, iyi huylu diye tanımlanan bayların tercih ettiği koku oldu.
Ana (Üst) Notaları; Zencefil, Biber
Orta Notaları; Siyah Fesleğen, Adaçayı, Sedir
Son (Baz) Notaları; Kehribar, Paçuli, Brezilya Sekoya, Süet
➰Paçuli // Yeşil ve odunsu temada sınıflandırılan paçuli bitkisi kalıcı esansıyla dingin ve etkili bir koku isteyenlerin de seçimi oluyor.
➰Kehribar// Ağaçların kendilerini korumak amacıyla salgıladıkları reçine bir zaman sonra katılaşır ve fosilleşir. Bal rengi ile kızıl renk arasında farklılık gösterir. Fosil taş olarak hafifçe ısıtıldığında, hoş bir koku duyabilirsiniz. Ancak tıpkı kendi kendini saklayan çam reçinesi gibi, Ambere hapsolan kokuyu ortaya çıkaran da yine parfümörler oluyor. Amber özlü parfümlerin çoğu özellikle sonbahar ve kış ayları için harika kokular. Amber ülkemizde anlam karmaşası olan bir nota. Bunuda hemen kısaca açıklamaya çalışıp aklınızda bir yer edinmesini sağlamak istiyorum. Amber diye telaffuz ettiğimiz yukarıda açıklaması yapılan kehribardır.
➰Sekoya // Sekoya Kaliforniya’da yetişen, yüksek boylu ve çok uzun ömür­lü, kozalaklı ağaç.

🔶KUZEY; Görmüş geçirmiş, hayatın çemberinden geçtim ve duruldum diyen, sakin bir hayat yaşamak isteyen bayların tercih ettiği koku oldu.
Ana (Üst) Notaları; Liçi (Tropikal bir meyvedir. Türkiye’de Mersin civarında da yetiştirilmektedir. Liçi ağacı 15-20 metre boyuna ulaşabilen meyvesi 3-4 cm uzunluğunu bulan bir ağaçtır. Dış görünümü çileğe benzemek ile beraber, daha sert ve beyaz bir iç görünümü bulunmaktadır.), Frezya
Orta Notaları; Manolya, Zencefil
Son (Baz) Notaları; Amber

🔶OKYANUS; Belli bir hayat tecrübesini aşmış, belli yollardan geçmiş, bir sürü şeyi geride bırakmış bayların tercih ettiği koku olarak gõzlemlendi.
Ana (Üst) Notaları; Ylang Ylang (Özellikle çiçekli ve oryantal kokularla birlikte kullanılır. Baş döndürücü, tatlı kokusuyla parfüm üretiminde sıklıkla karşılaşılan bir bileşendir.), Yer Mantarı, Bergamot, Frenk Üzümü
Orta Notaları; Orkide, Meyveli Notalar
Son (Baz) Notaları; Koyu Çikolata, Tütsü, Sandal Ağacı

🔶AYAZ; İş kolik, iş adamı profilinde, takım elbiseli o toplantı senin bu toplantı benim havasında stabil yaşayan bayların tercih ettiği koku oldu.
Ana (Üst) Notaları; Yakut, Mandalina, Greyfurt, Nane
Orta Notaları; Gül, Tarçın Baharat Kokuları
Son (Baz) Notaları; Kehribar

🔶BKR; Bakımlı, kendine özen gösteren, titiz, seçici, başarılı, hayatı seven, hayat ile birlikte işini de seven bayların tercih ettiği bir koku olarak gõzlemlendi.
Ana (Üst) Notaları; Greyfurt, Okyanus notaları
Orta Notaları; Defne Yaprağı, Yasemin
Son (Baz) Notaları; Gri Amber, Meşe Yosunu, Vanilya

🔶AMİR; Seyahat etmeyi seven, hareketli ve aynı zamanda iş yoğunluğu fazla, ancak yoğunluğuna rağmen gezmeye zaman ayıran bayların tercih ettiği koku oldu.
Ana (Üst) Notaları; Baharatlı Aromatik kokular
Orta Notaları; Taze Kavun, Ananas
Son (Baz) Notaları; Vanilya, Amber

Bir Konuya dair tekrar hatırlatalım, bu tespitler bu güne kadar tercih eden ve evet bu benim kokum diyen insanların ten renkleri, yaşları, ve hayat görüşlerinde ki farklılıklarında ki grafikle oluşturuldu. Konuyu hazırlarken tecrübeleri ile yardım eden Sevgili Cemile Çoğal'a teşekkür ediyorum.

📝Araştıran Hazırlayan Yazan Özlem Ayral
Ersağ Parfümleri Deneyim Uzmanı Cemile

İletişim 0538 971 1155


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder