Ersağ Hakkında

Fotoğrafım
Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu... Muhtelif sektörlerde yönetici konumunda görev aldı... 2001 senesinden beri muhtelif radyolarda,radyo programları hazırladı ve sundu... Dört şiir albümü internet üzerinden dinleyicileriyle buluştu Kendini bildi bileli yazıyor,çiziyor ve seslendiriyor ve Kayıp Günlerin Düşü isimli kitabın yazarı. İkinci kitabın yazımı devam ediyor ve 2014 senesinden bu yana Ersağ Sağlıklı ürünleri insanlara anlatıyor.

2 Nisan 2018 Pazartesi

SİVİLCE, AKNE TEDAVİSİ VE ERSAĞ


İLETİŞİM 0538 971 1155


🗿SİVİLCE, AKNE VE ERSAĞ🗿
📌📌 ÖN NOT; Araştırma konusunu alıntı yaparken, kopyalarken konunun sonunda ki araştıran, hazırlayan ismi, soyismi SİLMEYİN!📌📌
📛Derinin yağ oranı bakımından yüksek olan yerlerinde çıkar ve deride kırmızı sivilce, kist, siyah nokta şeklinde kendini gösterir. Yağ bezlerinin çok büyük bir kısmı kıl köklerinin içindedir. Bu bezlerin, cilde açılan kanalları vardır. Bu kanallar tıkanırsa sivilceler meydana gelir. Yağ bezlerinden sebum denilen bir madde salgılanır. Yağ yapısında bir madde olan sebum cildi korur. Sebum kıl kökünden dışarıya çıkamadığı zaman birikir ve sivilce oluşumuna neden olur. Burada biriken bu madde ölü hücrelerin atılmasını engeller ve tıkanıklığa yol açar. Böylece bakterilerin üremesi için uygun ortam oluşur. Bu bakterilerin çoğalmasıyla kızarıklık, şişlik ve ağrı oluşur. İltihap meydana gelir. Bu durumun uzun sürmesi sonucu sivilce patlar ve içeriği dışarı akar.
Sivilcenin 3 şekli vardır.
1️⃣Kapalı komedon yani Küçük içi beyaz halde olurlar.
2️⃣ Açık komedon yani Siyah nokta dediğimiz bu tür burunda görülür.
3️⃣Nodül yani içi cerehat dolu olan sert şişliklerdir.
Akne nedir?
Cildimizin üzerinde şişkin, kırmızı renkte ve içi iltihaplı sivilcelere “Akne” adı verilmektedir.
Sivilce ve akna arasındaki fark nedir?
Sivilce içinde iltihap- irin olmaz
Aknede ise ihtihap- irin olur. Tek farkı eğer sivilce denilen kızarıklıkların içinde irin- iltihap varsa bu akne diyebiliriz.
Sivilceler neden hangi cilt tipinde daha fazla görülür?
Sivilceler doğal olarak yağlı ciltlerde görülme olasılığı daha yüksektir. Kuru ciltlerde pek rastlanmamakla birlikte ciltleri kuru olduğu için yağlı krem kullandıkları bile bilinir.
🏅SİVİLCE VE ERSAĞ🏅
➡️ Ersağ Anti Akne (AKNE İÇİN)
➡️ Ersağ Çörek Otu Yağlı Krem (SİVİLCE İÇİN)
➡️ Ersağ 50 faktörlü Güneş Kremi
➡️ Ersağ Termal Çamur
➡️ Ersağ Yüz Yıkama Jeli ( Yağlı Ciltler İçin)
➡️ Ersağ Sıvı El Köpüğü (Kuru Ciltlere İçin)
➡️ SPiRiLUNA
KULLANIM ŞEKLİ;
✔️Günde iki defa ( sabah-akşam) yüz yıkama jeli veya sıvı el köpüğü ile cilt temizlenir.
✔️Eğer Akneli ise sivilceler ( yapısı beyaz beyaz ise) ANTİAKNE sürülür.
✔️Ve üzerine güneş kremi uygulanır. (Sabah)
✔️Akşam yine yüz yüz yıkama jeli veya köpükle yıkandıktan sonra sadece ANTİAKNE, ✔️sivilceler iltihapsiz ise Çörek Otu Yağlı Krem uygulanır.
✔️Haftada iki defa termal çamur ince bir tabaka halinde cilde sürülür. Kuruması beklenir ve kuruduktan sonra ılık suyla yıkanır.
✔️Spriluna cilde iyi gelen gıda takviyesidir. Hem ağız yolundan günde iki defa yemeklerden 40 dk önce alabilir, TERMAL ÇAMUR MASKENİZİ BİR KAPTA HAZIRLAYIP İÇİNE SPRİLUNA KAPSÜLÜNÜ BOŞALTIP CİLDİNİZE MASKE OLARAK UYGULARSANİZ ÇOK GÜZEL NETİCE ALIRSINIZ.
NOT; Sivilce, akne tedavi süreci uzun bir süreçtir. 6 ay ile 1,5 sene arasında değişir. Düzenli kullanmalısınız. Bu süreçte cildinize kimyasal katkılı kozmetik ürünü yada makyaj malzemesi sürmemelisiniz. Ürünleri ilk kullanmaya başladığınızda sivilceler artacaktır. Lütfen korkmayın. Cildin altında kalanların da temizlenmesi için böyle bir süreçten geçmelisiniz.
SİVİLCE, AKNEYE YOL AÇAN 10 ÖNEMLİ ETKEN
➡️ ERGENLİK
Ergenlikle beraber değişen hormonlar doğal olarak kişilerin cildinde de bazı değişimlere neden oluyor. Bu hormonal etki ile deride üretilen yağ miktarı artıyor. Yağ bezlerinde faaliyetin artması beraberinde bu bezlerin dışarı açılan kısımlarında hücrelerin birikmesine ve tıkanmasına sebep olarak aknenin oluşumundaki ilk evreyi başlatıyor. Daha sonra bakterilerin üremesi ile iltihabi durum ortaya çıkıyor. Bu tablo kişide siyah ve beyaz noktalara, üzeri irinli şişliklere, kırmızı lekelere hatta fındık büyüklüğünde kistik yapıların oluşumuna neden oluyor. Sivilce döküntüleri yüz, sırt, omuz ve göğüs gibi yağlı bölgelerde görülüyor.
➡️ KOZMETİK ÜRÜNLER
Kozmetik malzemeler ve yoğun kozmetik kullanımı ergenlik sonrası gelişen aknenin önemli nedenlerinden. Bazen akne oluşumu ürünü kullanmaya başladıktan aylar sonra da gelişebildiğinden kişinin dikkatinden kaçabiliyor. Bu nedenle kozmetik ürün seçiminde akne yapıcı potansiyelleri iyi incelenmeli. Saça kolay taranması ve saçın şekillendirilmesi için kullanılan ürünler ise yüzde siyah noktalara yol açabiliyor.
➡️SİNİR VE STRES
Aşırı stres akneye neden olabildiği gibi, kişi özellikle yoğun stres altındayken bazen farkında olmadan derisinde bulduğu ufak bir akneyi veya pürüzü tırnakları ile kazıyıp bir yara haline de getirebiliyor. Sonuçta akne tedavisine cevap alınmayan, iz ve leke bırakan bir tablo meydana geliyor. Bu hastalıktan şüphe edildiğinde akne tedavisinin yanında psikolojik destek alınması da tedavinin başarısı için önemli.
➡️ İLAÇ VE VİTAMİNLER
Akne bazen de tedavinin yan etkisi olarak karşımıza çıkıyor. Akneye neden olan ilaçların başında ağızdan alınan uzun süreli kortizon tedavileri geliyor. Sporcuların kullandığı anobolik steroidler ile bazı ilaçlar ve uzun süreli B vitamini kullanımı da akneye yol açabiliyor ya da mevcut akneyi şiddetlendirebiliyor. Bu nedenle akne şikayeti ile dermatoloji uzmanına giden hastaların kullandıkları ilaç ve vitaminlerin isimlerini doktoruna bildirmeleri tedavinin başarısı için büyük önem taşıyor.
➡️ SAĞLIKSIZ BESLENME
Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Özeren, “Diyet ve akne arasında ispatlanmış bir ilişki olmasa da son araştırmalar işlenmiş karbonhidrat tüketiminin de akneyi şiddetlendirdiğine işaret etmektedir” diyor.
➡️ CİLDİN YAPISI
Cildin yapısı da akne oluşumunda önemli bir faktör. Yapılan çalışmalar, yağlı ciltli, gözenekleri genişlemiş kişilerin erişkin aknesine daha yatkın olduğunu ortaya koyuyor. Erişkin aknesi, ‘ergenlik sivilceleri erişkin yaşlara kadar devam edenler' veya ‘erişkin yaşta ortaya çıkanlar' şeklinde ikiye ayrılıyor. Ergenlik sivilcesi erkeklerde, erişkin aknesi ise kadınlarda daha sık görülüyor. Erişkin aknesi iltihaplı olmaya ve iz bırakmaya daha meyilli oluyor.
➡️ SİGARA
Bilimsel çalışmalar, ergenlik sonrası oluşan sivilceler ile sigara içilmesi arasında bir bağ olduğunu ortaya koyuyor. Öyle ki, fazla sigara tüketenlerde aknenin şiddetinde artış yaşanıyor.
➡️ MESLEKİ AKNE
Akne, bir meslek hastalığı bulgusu olarak da kendini gösterebiliyor. Mineral yağlar, petrol yağları, klorlu hidrokarbonlar, kömür katranı, PVC (polivinil klorit) gibi kimyasal maddelere temas sonrası akne gelişebiliyor.
➡️ERKEN ERGENLİK
Kız çocuklarının 8 yaşından önce erkek çocukların da 9 yaşından önce ergenliğe girmesi erken ergenlik olarak biliniyor. Bu durum, çocuklarda çok hızlı büyümeye sebep olup, büyüme sürecinin kısa sürmesine ve boylarının beklenenden kısa kalmasına yol açıyor. Çocuklarda erken yaşta başlayan sivilce oluşumu erken ergenliğin gözle görülebilen ilk bulgusu olabileceğinden, ergenlik yaşından önce görülen akneler hem ebeveynler hem de hekim açısından uyarıcı olmalı.
➡️POLİKİSTİK OVER SENDROMU
Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Özeren bazı hastalıkların da akneye neden olabileceğini belirterek ‘basit bir sivilce' deyip geçilmemesi gerektiğini belirtiyor. Örneğin, kadınlarda çok yaygın görülen Polikistik Over Sendromu bir başka adıyla yumurtalık kistleri; kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabetten kısırlık ve obeziteye, saç dökülmesinden ses kısıklığına, kıllanmaya birçok hastalığa yol açabildiği gibi, deride yağlanma ve akneye de neden olabiliyor. Bu nedenle 20 yaşından sonra vücudunuzda akne belirmişse ya da ergenlikte başlayan akneleriniz 10 yıldan fazla süredir devam ediyorsa yumurtalık kisti ihtimalini aklınıza getirmelisiniz. Dr. Mehmet Özeren “Akne tedavisine direnç, tedavide başarısızlık ve nüks durumları yumurtalık kistlerinin bir işareti olabilir. Mevcut bulgular, hormon tetkikleri ve görüntüleme yöntemleri ile birlikte şüphemizi doğrulayacak kanıtlara bizi ulaştırabilir. Yumurtalık kisti tanısı doğrulandıktan sonra önerilen diyet ve spor faaliyetleri ile hormonal tedaviler aknelerin iyileşmesini hızlandıracaktır. Basit bir sivilce hormon bozukluğu tanısında önemli bir ipucu olabilir!” diyor.
➡️ BEBEĞİNİZDE AKNEYE DİKKA
Yeni doğan ve bebeklik döneminde de akne oluşumu görülebiliyor. Nedeni tam bilinemese de anneden geçen hormonların etkili olduğu tahmin ediliyor. Bazıları basit tedavilerle geçerken, hormon yüksekliğinin diğer bulguları ile beraber olduğu durumlarda ise bebeklerde genetik bir hormonal bozukluğa işaret edebiliyor.
📝Araştıran Hazırlayan Özlem Ayral

3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben antivakne kremini kullanıyorum ama sivilcelerim arttı bu normal midir

    YanıtlaSil
  3. Sıvı el köpüğü yüze sürülebilir mi orada yazmışsınız ama bir cesaret edemedim

    YanıtlaSil